» Мотивационно писмо(Документ)

Реферати, есета, доклади и всякакви документи свързани с българския език.

Модератор: Модератори

» Мотивационно писмо(Документ)

Мнениеот Mozo на Пет Дек 28, 2007 15:49

АДМИНИСТРАТИВНИ ДОКУМЕНТИ


Мотивационно писмо

Мотивационното писмо е административен документ, който подаваме при кандидатстване за стипендия или за работа. В известен смисъл изпълнява функциите на молбата и е нова практика за България. Можем да го наречем „молба, придру­жена с мотивация”.


Мотивационното писмо има нетрадиционна структура и особености, които тряб­ва да се спазват. Те са следните :

Личните данни: трите имена, адрес и телефон за връзка се изписват в горния десен ъгъл на документа.

Длъжността на работодателя и адресът на фирмата се изписват последова­телно в лявата част на документа под личните данни, както е посочено в образеца. Над длъжността се изписва с главна буква предлогът До.

Обръщението се изписва в лявата част на документа под длъжността и адреса на работодателя. След обръщението се поставя запетая. Длъжността в адреса и обръщението се пишат с главна буква.

Основният текст започва на нов ред с главна буква. Учтивата форма на местоименията Вие, Вас, Ви, Ваш се пише с главна буква.

Населеното място и датата се изписват едно под друго в долния ляв ъгъл на документа.

Подписът се поставя в дясната част срещу датата. Ако обръщението започва с формулата за учтивост „Уважаеми”, преди подписа се изписва „С уважение”.

Накрая се изброяват приложените документи.ОБРАЗЕЦ
МОТИВАЦИОННО ПИСМО


Лилия Стойчева
Ул. „Люляк” 10,
София 1000
Тел: 444444
Е-mail:lstojcheva@mail.net

До
Началника
на „Човешки ресурси”
София 1000
ул. „Княз Дондуков” №24

Уважаеми господин Началник,

Чрез това писмо бих искала да кандидатствам по обявата за длъжността Консултант "Човешки Ресурси" (Ref. 61/ТХ), публикувана във вестниците „24 часа” и „Труд”.
Вашата обява предизвика интереса ми, защото е в област, в която аз планирам да се развивам. Имам две години опит в консултирането в областта на човешките ресурси и подбора на персонал. През това време освен чисто професионалните познания и умения, аз придобих опит в работата с клиенти от различни области. Развих способности бързо да извличам информация, да съдействам на клиентите при дефинирането на техните нужди и да общувам с различни хора.
По време на работата ми досега ми бяха предоставяни задания с увеличаващ се обем на отговорностите, посредством които аз имах възможността да усъвършенствам своите организационни, управленски и комуникативни способности. Професионалният ми опит и лични качества ми дават основание да смятам, че бих могла да отговоря на високите стандарти за качество, изисквани от Вашата организация.
Това, което ме привлича в консултирането в областта на човешките ресурси, е разнообразието от проекти, предизвикателството да предложиш иновативно решение и динамиката на работа, която изисква непрекъснато придобиване и прилагане на знания. Бидейки в началото на професионалната си кариера, аз искам да се запозная с нови начини на работа и да участвам в екипи, където бих могла да разширя познанията си. Търся възможност да работя за организация, в която има високи стандарти и истински професионализъм. В случай, че ми бъде предоставена възможност да се присъединя към Вашия екип от професионалисти, моите умения, знания и искрено желание за работа ще допринесат за представянето на Вашата компания.
Ще Ви бъда благодарна, ако разгледате моята кандидатура и ще се радвам на възможността да обсъдим опита ми и плановете ми за развитие.

12 Октомври 2006 С уважение:
Приложение : Автобиография / Лилия Стойчева/
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Репутация: 15190
Mozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутация
 
Мнения: 166877
Регистриран: 01 Юни 2007
Наличност: 2,694,960.70
Банка: 5,487,806.26
Местоположение: Somewhere In Time
Най-високи резултати: 45
Статистика на победите: 0

Назад към Български език

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта