Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Консервиране

Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Мнения: 19479
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
Репутация: 6801
пол: Жена
Местоположение: на Земята

Re: Консервиране

Мнение от Ми_ми »

kobi13 написа:Какви краставички стават с консерванта на д-р Йодкер без варене-пръстите да си оближеш :evil3:
А каква е технологията на приготвяне?
Прочетено: 17005 пъти

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Потребителски аватар
fetus
Почетен член
Почетен член
Мнения: 1901
Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
Репутация: 612
пол: Жена
Местоположение: София- до пълният контейнер

Re: Консервиране

Мнение от fetus »

Ми_ми написа: А каква е технологията на приготвяне?
Технологията е описана на пликчето с консерванта.Аз избягвам да правя зимнина с готови консерванти.Мога да ти дам една мноого лесна и бърза рецепта и краставичките стават невероятни и трайни.

Кисели краставички


за 3- литров буркан
---------------------

* 2-3 цвята копър
* 3 с.л. синапено семе
* 4 с.л. морска сол
* вода
* краставички

На дъното на буркана се слага цветът копър и се нареждат плътно краставичките.Бурканът се пълни догоре с вода и водата се изсипва в тенджера.Добавя се солта и се оставя да заври.При краставичките сме сложили синапеното семе.Още вряща , водата се изсипва в буркана и веднага се затваря/ може и с пластмасова капачка/.През няколко дни се обръща без да се отваря.Съхранява се на тъмно.Готова е след десетина дни и издържа до пролетта.
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
Изображение
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Мнения: 19479
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
Репутация: 6801
пол: Жена
Местоположение: на Земята

Re: Консервиране

Мнение от Ми_ми »

fetus написа:
Ми_ми написа: А каква е технологията на приготвяне?
Технологията е описана на пликчето с консерванта.Аз избягвам да правя зимнина с готови консерванти.Мога да ти дам една мноого лесна и бърза рецепта и краставичките стават невероятни и трайни.

Кисели краставички


за 3- литров буркан
---------------------

* 2-3 цвята копър
* 3 с.л. синапено семе
* 4 с.л. морска сол
* вода
* краставички

На дъното на буркана се слага цветът копър и се нареждат плътно краставичките.Бурканът се пълни догоре с вода и водата се изсипва в тенджера.Добавя се солта и се оставя да заври.При краставичките сме сложили синапеното семе.Още вряща , водата се изсипва в буркана и веднага се затваря/ може и с пластмасова капачка/.През няколко дни се обръща без да се отваря.Съхранява се на тъмно.Готова е след десетина дни и издържа до пролетта.
Благодаря тиии :) , а към рецептата някой, който може да прави такива неща прикрепен ли е :)

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Потребителски аватар
fetus
Почетен член
Почетен член
Мнения: 1901
Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
Репутация: 612
пол: Жена
Местоположение: София- до пълният контейнер

Re: Консервиране

Мнение от fetus »

Ми_ми написа: Благодаря тиии :) , а към рецептата някой, който може да прави такива неща прикрепен ли е :)
Ееееее.....Разполагам само с обект ,който ги помита за нула време и поради тази причина ми се налага да правя в големи количства.Не никак трудно, а и не отнема много време/ не повече от 15-20 минути/.
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
Изображение
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Мнения: 19479
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
Репутация: 6801
пол: Жена
Местоположение: на Земята

Re: Консервиране

Мнение от Ми_ми »

:cool: и аз съм от тези омитащите обекти при това идентифицирана :)

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Потребителски аватар
fetus
Почетен член
Почетен член
Мнения: 1901
Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
Репутация: 612
пол: Жена
Местоположение: София- до пълният контейнер

Re: Консервиране

Мнение от fetus »

* 1,5 кг камбички/малки/
* 5-6 моркова
* 1 зелка
* 1 вр. целина
* 1-2 стръка сух копър

марината

* 1 ч.ч. оцет
* 2 ч.ч. олио
* 2 с.л. морска сол
* 1 с.л. черн пипер
* 1 к.ч. вода
* 1 с.л. мед

приготовление

Измитите и изчистени от дръжките и семките камбички се пускат за 1-2 мин. в кипящата марината.Изваждат се и се оставят да изстинт.През това време се рендосват на ситно морковите , а зелто също се нарязва паак наситно.Посоляват се леко и се притриват.С тази смес се пълнят камбите.Подреждаат се плътно в буркан и се заливат с маринатата.Затварят се плътно и няколко дни се обръща.
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Консервиране

Мнение от kakavida »

Най лесната лютеница :

5 кг . червени чушки без дръжки и семки, опичате ги и ги задушавате за по-лесно обелване. Нарязват се лесно на малки кубчета.
1 средно бурканче доматено пюре от магазина, аз купувам Митак.
1/2 глава чесън.
1 връзка магданоз.
/ по желание две три шепи люти чушлета нарязани или 1/2 кг сварени моркови на кубчета/.
1/3 чаена чаша оцет или 1/4.
1/3 чаена чаша червено вино или 1/4.
черен пипер на зърна, към 10.
кимион две три щипки.
2/3 чаена чаша захар или 1/2.
3 супени лъжици сол не препълнени.

Всичко в една тенджера се слага и се бърка отвреме на време около 40 минути. Като поизстине, с пасатора я правите или по-едра, или по ситна.
Бурканите се варят 10 минути за капачка.

Аз правя 4 партиди, две с люти чушлета и две с моркови. Не слагам патладжан, но някои предпочитат и с него.

Да ви е сладко:)
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284026
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334903
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Консервиране

Мнение от Mozo »

Благодаря :поклон:
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Консервиране

Мнение от kakavida »

Мозич, първо изчистваш чушките и после ги мериш 5 кг. Не го забравяй. Най- вкусната лютеница е, не е трудно, утре ще правя 4 партиди, на тенекии-две скари за барбекю и на газов котлон, платих 50 кг, ще печа и за пликчета във фризера необелени и ще бланширам за 1-2 минути за пълнени чушки и отново във фризера. Няма вече да слагам магданоз, карфиол и зелен фасул там. Не става .
Снощи си правих сос за спагети, обаче над три часа варих доматите да се изпари пустия му сок!..После по рецептата:http://recepti.gotvach.bg/r-78677-%D0%A ... 1%82%D0%B0
Аз правя количества, въобще не си хабя деня напразно, така зимата спестявам пари за лятото:)
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284026
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334903
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Консервиране

Мнение от Mozo »

За да не чакаш с часове си има номер с тензух - става за нула време :)
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Консервиране

Мнение от kakavida »

Кое с тензух?! PDT_Love_18
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Мнения: 6341
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Репутация: 33104
пол: Мъж

Re: Консервиране

Мнение от beggginer »

Без да знам, предполагам ги изтискваш в тензух и после използваш останалата каша вътре. :)
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284026
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334903
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Консервиране

Мнение от Mozo »

Да, само дето не се изтисква, а просто се сипва върху него и после се вдига :)
Изображение
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Мнения: 13887
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Репутация: 47124
пол: Мъж
Местоположение: Пловдив

Re: Консервиране

Мнение от Льо »

kakavida написа:
пет авг 31, 2018 20:32

Аз правя количества, въобще не си хабя деня напразно, така зимата спестявам пари за лятото:)
Каки, не ща да те психирам, ама не казвай на 50 кила чушки, количества, молим ти се! :booty:

Зеленият фасул и той става за фризер и магданоза става за там. Измиваш, изсушаваш, наелонче без въздух и право вътре. Майка ми, само за нашето семейство - 4 човека, вечно гладни, затваря у фризерот, поне 200 кила зеленчук и още минимум толкова по буркани. Небелена камба в буркан с чесънче и магданозец ...мммммм, умрам за них :mrgreen:
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
yogle
Почетен член
Почетен член
Мнения: 2226
Регистриран: чет мар 24, 2016 13:35
Репутация: 22907
пол: Мъж

Re: Консервиране

Мнение от yogle »

Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Други”