А каква е технологията на приготвяне?kobi13 написа:Какви краставички стават с консерванта на д-р Йодкер без варене-пръстите да си оближеш
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Консервиране
- Ми_ми
- Адвокат на Дявола
- Мнения: 19479
- Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
- Репутация: 6801
- пол: Жена
- Местоположение: на Земята
Re: Консервиране
" Заговори, че да те видя." - Сократ
- fetus
- Почетен член
- Мнения: 1901
- Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
- Репутация: 612
- пол: Жена
- Местоположение: София- до пълният контейнер
Re: Консервиране
Технологията е описана на пликчето с консерванта.Аз избягвам да правя зимнина с готови консерванти.Мога да ти дам една мноого лесна и бърза рецепта и краставичките стават невероятни и трайни.Ми_ми написа: А каква е технологията на приготвяне?
Кисели краставички
за 3- литров буркан
---------------------
* 2-3 цвята копър
* 3 с.л. синапено семе
* 4 с.л. морска сол
* вода
* краставички
На дъното на буркана се слага цветът копър и се нареждат плътно краставичките.Бурканът се пълни догоре с вода и водата се изсипва в тенджера.Добавя се солта и се оставя да заври.При краставичките сме сложили синапеното семе.Още вряща , водата се изсипва в буркана и веднага се затваря/ може и с пластмасова капачка/.През няколко дни се обръща без да се отваря.Съхранява се на тъмно.Готова е след десетина дни и издържа до пролетта.
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
- Ми_ми
- Адвокат на Дявола
- Мнения: 19479
- Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
- Репутация: 6801
- пол: Жена
- Местоположение: на Земята
Re: Консервиране
Благодаря тиии , а към рецептата някой, който може да прави такива неща прикрепен ли еfetus написа:Технологията е описана на пликчето с консерванта.Аз избягвам да правя зимнина с готови консерванти.Мога да ти дам една мноого лесна и бърза рецепта и краставичките стават невероятни и трайни.Ми_ми написа: А каква е технологията на приготвяне?
Кисели краставички
за 3- литров буркан
---------------------
* 2-3 цвята копър
* 3 с.л. синапено семе
* 4 с.л. морска сол
* вода
* краставички
На дъното на буркана се слага цветът копър и се нареждат плътно краставичките.Бурканът се пълни догоре с вода и водата се изсипва в тенджера.Добавя се солта и се оставя да заври.При краставичките сме сложили синапеното семе.Още вряща , водата се изсипва в буркана и веднага се затваря/ може и с пластмасова капачка/.През няколко дни се обръща без да се отваря.Съхранява се на тъмно.Готова е след десетина дни и издържа до пролетта.
" Заговори, че да те видя." - Сократ
- fetus
- Почетен член
- Мнения: 1901
- Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
- Репутация: 612
- пол: Жена
- Местоположение: София- до пълният контейнер
Re: Консервиране
Ееееее.....Разполагам само с обект ,който ги помита за нула време и поради тази причина ми се налага да правя в големи количства.Не никак трудно, а и не отнема много време/ не повече от 15-20 минути/.Ми_ми написа: Благодаря тиии , а към рецептата някой, който може да прави такива неща прикрепен ли е
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
- Ми_ми
- Адвокат на Дявола
- Мнения: 19479
- Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21
- Репутация: 6801
- пол: Жена
- Местоположение: на Земята
Re: Консервиране
и аз съм от тези омитащите обекти при това идентифицирана
" Заговори, че да те видя." - Сократ
- fetus
- Почетен член
- Мнения: 1901
- Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
- Репутация: 612
- пол: Жена
- Местоположение: София- до пълният контейнер
Re: Консервиране
* 1,5 кг камбички/малки/
* 5-6 моркова
* 1 зелка
* 1 вр. целина
* 1-2 стръка сух копър
марината
* 1 ч.ч. оцет
* 2 ч.ч. олио
* 2 с.л. морска сол
* 1 с.л. черн пипер
* 1 к.ч. вода
* 1 с.л. мед
приготовление
Измитите и изчистени от дръжките и семките камбички се пускат за 1-2 мин. в кипящата марината.Изваждат се и се оставят да изстинт.През това време се рендосват на ситно морковите , а зелто също се нарязва паак наситно.Посоляват се леко и се притриват.С тази смес се пълнят камбите.Подреждаат се плътно в буркан и се заливат с маринатата.Затварят се плътно и няколко дни се обръща.
* 5-6 моркова
* 1 зелка
* 1 вр. целина
* 1-2 стръка сух копър
марината
* 1 ч.ч. оцет
* 2 ч.ч. олио
* 2 с.л. морска сол
* 1 с.л. черн пипер
* 1 к.ч. вода
* 1 с.л. мед
приготовление
Измитите и изчистени от дръжките и семките камбички се пускат за 1-2 мин. в кипящата марината.Изваждат се и се оставят да изстинт.През това време се рендосват на ситно морковите , а зелто също се нарязва паак наситно.Посоляват се леко и се притриват.С тази смес се пълнят камбите.Подреждаат се плътно в буркан и се заливат с маринатата.Затварят се плътно и няколко дни се обръща.
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
Re: Консервиране
Най лесната лютеница :
5 кг . червени чушки без дръжки и семки, опичате ги и ги задушавате за по-лесно обелване. Нарязват се лесно на малки кубчета.
1 средно бурканче доматено пюре от магазина, аз купувам Митак.
1/2 глава чесън.
1 връзка магданоз.
/ по желание две три шепи люти чушлета нарязани или 1/2 кг сварени моркови на кубчета/.
1/3 чаена чаша оцет или 1/4.
1/3 чаена чаша червено вино или 1/4.
черен пипер на зърна, към 10.
кимион две три щипки.
2/3 чаена чаша захар или 1/2.
3 супени лъжици сол не препълнени.
Всичко в една тенджера се слага и се бърка отвреме на време около 40 минути. Като поизстине, с пасатора я правите или по-едра, или по ситна.
Бурканите се варят 10 минути за капачка.
Аз правя 4 партиди, две с люти чушлета и две с моркови. Не слагам патладжан, но някои предпочитат и с него.
Да ви е сладко:)
5 кг . червени чушки без дръжки и семки, опичате ги и ги задушавате за по-лесно обелване. Нарязват се лесно на малки кубчета.
1 средно бурканче доматено пюре от магазина, аз купувам Митак.
1/2 глава чесън.
1 връзка магданоз.
/ по желание две три шепи люти чушлета нарязани или 1/2 кг сварени моркови на кубчета/.
1/3 чаена чаша оцет или 1/4.
1/3 чаена чаша червено вино или 1/4.
черен пипер на зърна, към 10.
кимион две три щипки.
2/3 чаена чаша захар или 1/2.
3 супени лъжици сол не препълнени.
Всичко в една тенджера се слага и се бърка отвреме на време около 40 минути. Като поизстине, с пасатора я правите или по-едра, или по ситна.
Бурканите се варят 10 минути за капачка.
Аз правя 4 партиди, две с люти чушлета и две с моркови. Не слагам патладжан, но някои предпочитат и с него.
Да ви е сладко:)
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Мнения: 284026
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Репутация: 334903
- Местоположение: Somewhere In Time
Re: Консервиране
Благодаря
Re: Консервиране
Мозич, първо изчистваш чушките и после ги мериш 5 кг. Не го забравяй. Най- вкусната лютеница е, не е трудно, утре ще правя 4 партиди, на тенекии-две скари за барбекю и на газов котлон, платих 50 кг, ще печа и за пликчета във фризера необелени и ще бланширам за 1-2 минути за пълнени чушки и отново във фризера. Няма вече да слагам магданоз, карфиол и зелен фасул там. Не става .
Снощи си правих сос за спагети, обаче над три часа варих доматите да се изпари пустия му сок!..После по рецептата:http://recepti.gotvach.bg/r-78677-%D0%A ... 1%82%D0%B0
Аз правя количества, въобще не си хабя деня напразно, така зимата спестявам пари за лятото:)
Снощи си правих сос за спагети, обаче над три часа варих доматите да се изпари пустия му сок!..После по рецептата:http://recepti.gotvach.bg/r-78677-%D0%A ... 1%82%D0%B0
Аз правя количества, въобще не си хабя деня напразно, така зимата спестявам пари за лятото:)
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Мнения: 284026
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Репутация: 334903
- Местоположение: Somewhere In Time
Re: Консервиране
За да не чакаш с часове си има номер с тензух - става за нула време
Re: Консервиране
Без да знам, предполагам ги изтискваш в тензух и после използваш останалата каша вътре.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Мнения: 284026
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Репутация: 334903
- Местоположение: Somewhere In Time
Re: Консервиране
Да, само дето не се изтисква, а просто се сипва върху него и после се вдига
- Льо
- Луд за връзване
- Мнения: 13887
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
- Репутация: 47124
- пол: Мъж
- Местоположение: Пловдив
Re: Консервиране
Каки, не ща да те психирам, ама не казвай на 50 кила чушки, количества, молим ти се!
Зеленият фасул и той става за фризер и магданоза става за там. Измиваш, изсушаваш, наелонче без въздух и право вътре. Майка ми, само за нашето семейство - 4 човека, вечно гладни, затваря у фризерот, поне 200 кила зеленчук и още минимум толкова по буркани. Небелена камба в буркан с чесънче и магданозец ...мммммм, умрам за них
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"