Продукти: 4 пилешки бутчета, 125 г масло, 2 супени лъжици препечено брашно, сол и черен пипер, лимонов сок, 2 супени лъжици доматено пюре, 1 кафена чашка швепс / от портокал или ананас/.
Приготвяне: Бутчетата се посоляват и поръсват с черен пипер.Намазват се с лимонов сок и се оставят на студено за 4-5 часа.Потапят се в брашното и се подреждат в йенска тенджерка с капак.Маслото се разтопява.Доматеното пюре се разтваря в швепса и се изсипва при маслото.С получената смес се заливат бутчетата.Пекат се в умерена фурна.Поднасят се със салата според сезона.По същият начин могат да се приготвят и пържоли.
Прочетено: 609 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Задушени бутчета
Re: Задушени бутчета
Ако добавите и малко розмарин и скилидка чесън пък може и две , мисля че ще се получи още по-добре .