Великденски салати

Модератор: Модератори

india
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 179
Регистриран: вт сеп 08, 2009 12:16
пол: Жена
Местоположение: София

Великденски салати

Мнениеот india » пон мар 15, 2010 19:32

Продукти: 1 зелена салата,1 връзка магданоз,3-4 стръкчета пресен лук, великденски яйца.
Сос: 1 кутийка майонеза, 2 стръкчета пресен чесън, парче краставица,1-2 супени лъжици гъсто кисело мляко, сол на вкус.
Приготвяне: Салатката, магданозът и лукът се нарязват на ситно, разбъркват се и се изсипват в чиния.Обелените яйца се нарязват на кръгчета и се подреждат като венец наоколо.Чесънът и краставицата се нарязват на ситно и се объркват с майонезата и млякото.Подправя се на вкус и се изсипва върху салатата.
Последна промяна от dark_angel на пон мар 15, 2010 20:48, променено общо 1 път.
Причина: Нарушение на т.3 от правилата на форума



Потребителски аватар
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6851
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
пол: Жена

Re: Великденски салати

Мнениеот kakavida » ср мар 31, 2010 21:17

Яйца около тях зеленина,ааааааа :lol:
Щом е празник на православните в шопско ,то и шопската салата с люто чушле си върви с яйчице.Най-мразя син жълтък.За да е жълт и пресен се варят яйцата събота и то само 8 минути върху кърпа,без капак на тенджурата.Топли яйцата се загръщат с памук и с лъжица от всяка боя се багрят.Първите са в един цвят.С първото червено се намазват бузките на децата за здраве още в ранни зори,преди да е изгряло цялото слънце.
Таз година една кора,догодина две.Зелената салата е по 50 ст. на борсата,и чесъна и лука.Към салатата се добавя агнешко поради сезона или дроб сърма.Зелената салата е пролет за очите,господ за душите.Във всяка салата се слага нарязано яйце с хубаво жълт жълтък.Козунак не се слага в салатата,а до нея.


И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.



Върни се в “Салати, предястия, аламинути”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта