СПА музика

Жени разговарят за...

Модератор: Модератори

Mira13

СПА музика

Мнениеот Mira13 » пон юни 14, 2010 10:20

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Целта на музикалното оформление при СПА процедурите, точно, както и самите сеанси, трябва да са предназначени за релаксация. Във всеки салон е задължително да присъства аудиосистема, която да може да работи на два отделни режима.

Не е задължително обаче да трябва да посетите СПА салон, за да се насладите на уникалната релаксираща музика или отделни природни звуци, създадени точно за моменти на отдих.

Основното е да се водите от това, че обгръщайки ви, музиката или звуците трябва за по-малко от 15 секунди да ви пренесат на друго място, където всичко е хармония и спокойствие. Музиката трябва да създава и романтично настроение, въобще нещо, което да ви накара да се отпуснете изцяло. Много важно е, обаче, за да създадете разпускаща атмосфера, силата на звука да не е максимална.

Всеизвестно е, че музиката влияе на нашите чувства, мисли и емоции. Този тип обаче трябва да прогони мислите, отрицателните преживявания, страхове и притеснения. Известно е, че музиката влияе върху лимбичната част на мозъка, която контролира емоциите.

Спокойната мелодия, например, да стабилизира нивото на адреналина в кръвта, което от своя страна води до забавяне на сърдечния ритъм и нормализира кръвното налягане. Това помага да се преборите с мигрената и сърдечно-съдовите заболявания.

В същото време, в което слухът възприема музиката като едно цяло, то организма възприема звуците един по един. От това, каква музика слушаме зависи и здравето ни.

Бързата музика въздейства пагубно на нервната система, като усилва сърцебиенето. Бавната музика, прави точно обратното, успокоява го.

А тя не е само темпо. Тоновете, вибрациите, инструменталната обработка, композицията - именно от това зависи, как една или друга мелодия въздейства на разума и тялото ни.

Ниските тонове предизвикват вибрации в ниските части на тялото, а високите контролират горните.

Композициите на някои рок групи и изпълнители, такива като Доорс, Куин, Лед Цепелин, Джанис Джоплин, Алис Купър, значително отпускат организма, докато, например, Битълс нямат такова въздействие.

Джон Даймънд, който обстойно изучава въздействието на звучите върху организма, установява, че най-неблагоприятният ритъм е анапест. Този ритъм е пълна противоположност на валсиращия темп "раз-два-три, раз-два-три", и може би, не е случайно да чуваме в тези звуци биенето на сърцето. Когато сме изложени на ритъм анапест, у нас се формира тревожно напрежение, което предизвиква отслабване на мускулните сили.

Оказва се, че този ритъм не е единствения негативен елемент в съвременната музика. Слушането на определени, "изолирани" ноти (например, по време на репетиция) повишават състоянието на гняв.

Козметиката.com
Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост