Последствия от глобалното затопляне на Земята и връзката му със Слънцето

Реферати, есета, доклади и всякакви документи свързани с геофизиката.

Модератор: Модератори

Последствия от глобалното затопляне на Земята и връзката му със Слънцето

Мнениеот Mozo на Чет Окт 04, 2012 12:46

( Таню Иванов Танев, Варна/Възраждане )

Зачестяват информациите за предстоящ разрушителен катаклизъм на Земята. Единствената разлика между информациите е определянето на датата, кога точно ще стане. То не бе юни, после август, след това 22 септември 2012 год. Но най-упорито се сочи 21 декември 2012 год.
Без да се задълбочаваме в субективните причини, поради които се определят най-различни дати, трябва да се отхвърли всяко датиране, независимо какви доводи се изтъкват. Защото физичните процеси, ставаще в недрата на Земята и на тези, ставащи на Слънцето, не се подчиняват на предположителни датирания, а на строгите физични закони
и на преминаване на определен Енергиен и Материен праг, за да се задействува освобождаването на пренатрупаната Енергия, чрез изхвърлянето на голямо количество Материя в пространството на Земната гравитация или респективно в пространството на Слънчевата гравитация.
Времето през което става изхвърлянето на тази ЕнергоМатерия, има промени в географския Земен релеф, промени в броя и вида на биологичните същества, в атмосферата, във величините на Слънчевата и Вътреземната енергии.
Разработката ми „Глобалното затопляне, Слънцето и Земята” третира взаимозависимоста между величината на получената Слънчева ЕнергоМатерия и нарастването на Вътреземната Кинетична енергия, изразено чрез нарастването на Земната Магмена маса. Това влияние вече се чувствува: Ледената шапка на Северния полюс е намаляла наполовина, ледовете на Антарктида продължават топенето си ускорително, всяка следваща година, все повече и повече.
Нарастват ускорително количествата валежи, изсипващи се върху Земната повърхност;
ускорително нарастват броя и силата на Ураганите и Торнадата – появяват се там, където не ги е имало в Европа; ускорително нарастват броя и магнитуда на Земетресенията, все повече вулкани изригват.
Това нарастване на бедствията е еволюционно, като отговор на еволюционното натрупване на Вътреземната Кинетична енергия и на Слънчевата Кинетична Енергийност.
Това нарастване има предел. След този предел е революционния израз, не само на разразилата се Геологична катастрофа, но и на бурно оквобождаване на Слънчева ЕнергоМатерия.
Точна дата, кога ще бъде прехвърлен предела, неможе да се определи. Всяко определяне на такава дата е субективно. Само едно може да се твърди, както Геокатаклизъм, така и рязко повишаване на Слънчевата активност ще има. И двете -
Земната геокатастрофа и бурна Слънчева активност стават през определени периоди от време. При Слънцето – 11 до 12, 22, от 96 до 109 години. На Земята – периодите между геокатастрофите са от 12 до 25 хиляди години. Влияние върху тези периода оказват, както планетите, така и околното Галактично пространство, позицията на Слънчевата система в
Галактиката.
Последното доказателство за настъпващата Земнакатастрофа е разцепването на Индоавстралийската литосферна плоча, вследствие на земетресенията около остров Суматра с магнитуд над 8,6 по скалата на Рихтер, непрекъснатите земетресения в Тихия океан и крайбрежните му райони.

- 2 -


Като доказателства, също могат да се посочат Земетресенията в районите на двата полюса. Според Китайската антарктическа експедиция, през 2011 година, в рамките на Антарктида, са станали около стотина земетръса.
На 15 януари 2012 год., западно от остров Коронейшън, земетресение с магнитуд 6,5 по скалата на Рихтер, последван от вторичен трус с магнитуд 5,3.
Районът около Северния полюс също се затресе.
На 30 авгус 2012 год., близо до Норвегия, в района на Северния ледовити океан, земетръс с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер.
На 14 септември 2012 год., около архипелаг Северна земя, близо до остров Комсомолец, земетръс с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер.
Земетресенията в районите на полюсите са доказателство за започналото преустройство на Земната вътрешност. Южния полюс „се издига”, вследствие освобождването си от тежеста на ледовете, а Северният полюс „потъва”, вследствие на тежеста на морската вода, изместваща разтопяващите се ледове. Това означава преразпределение на Магмата от Север към Юг, Ядрото – от Юг към Север.
Тези въпроси по-подробно съм засегнал в разработките ми: Ускоряване на разтопяването на ледовете на Антарктида, Енергийни процеси в Земята, Пространственост в движението на Ядрото, Напорът на Магмата.
Мартенското земетресение през 2011 год. около Японските източни брегове – до централния осторов Хоншу, чийто магнитуд надхвърли 9-та степен по Рихтер, както и останалите високомагнитудни земетресения в Тихия океан и крайбрежията му, са ярко доказателство за нестабилноста на Литосферните плочи в и около океана. Нестабилност, дължаща се на тяхната младост и малка дебелина ( максимум 9 километра ), неможеща да устои на Магмения напор.
Преди последната Геологична катастрофа през средата на 12-то хилядолетие до Христа, Тихият океан е бил „населен” с острови и вероятно континент. С изместването на Екватора от линията: Берингов проток, Охотско, Японско и Китайско морета,Индийския океан, средата между Африка и Антарктида, залива Ла Плата, Карибския басейн, Северна Америка, Берингов проток; в настоящото си местоположение, районите около стария Екватор са „потънали” и се оформя настоящия географски релеф в и около Тихия океан.
Понастоящем, поради тази причина, Тихоокеанските райони са най-нестабилни. Към тях трябва да прибавим и районите в Североизточната част на Индийския океан.
Доказателство за изказаната от мен хипотеза за местоположението на предишния Земен екватор е нестабилноста на районите около него, това са високомагнитудните земетръси в Чили, Еквадор, Мексико, Камчатка, Япония, Китай, Филипините, Индонезия, Южна Африка.
Земята никога не е била в напълно стабилно състояние. Тя винаги се е променяла; еволюционно – между Геокатастрофите, радикално – по време на Геокатастрлофите.
Все по-зачестяващите земетресения и нарастващия им магнитуд; нарастващия брой на вулканични изригвани с нарастващ интензитет, това са признаци, че във вътрешноста на Земята, промените стават ускорително, ускорително нараства величината на Вътреземната Кинетична енергия. Тази Енергия, задължително ще бъде освободена радикално,
- 3 -

предизвиквайки поредната Земна геологична катастрофа.
Признак за евентуална геокатастрофа е намалението на Интензитета на Земното магнитно поле. За последните 150 години, той е намалял с 10 процента.
Като се има в предвид, че расте Интензитетът на Магнитното поле на най-големите планети в Слънчевата система – Юпитер, Нептун, Уран, а на Земята намалява, налага се изводът, че причината за намаляването на Интензитета на Земното магнитно поле за вече две хилядолетия, а напоследък ускоряващо се, е в самата Земя.
Но погрешно е да се счита, че Интензитетът на Земното магнитно поле се определя само от Земното ядро. В разработката си «Енергийни процеси в Земята», аз разглеждах този въпрос. Цитирам отново:
„ Ъгловата Скорост на Въртене на Ядрото е около 2 градуса за година. При това, Линейната скорост на Въртене на точка в Радиус 1371 км. ще е:
Една Земна година има 31471918 секунди.
Дължината на Окръжноста с Радиус 1371 км е 8609880 метра
Два градуса Ъглова скорост ще има Линейна дължина

Целият материал:
Прикачен файл! Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове. Ако нямате създаден профил, регистрирайте се, за да имате тези права.
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Репутация: 21043
Mozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутация
 
Мнения: 174030
Регистриран: 01 Юни 2007
Наличност: 2,909,937.71
Банка: 5,487,766.26
Местоположение: Somewhere In Time
Най-високи резултати: 45
Статистика на победите: 0

Назад към Геофизика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта