Как да изберем спа удоволствие

Жени разговарят за...

Модератор: Модератори

Как да изберем спа удоволствие

Мнениеот drumata на Пон Фев 15, 2010 21:55

Сауна, парна баня, лакониум, зала за релакс и джакузи до тях.
Когато разполагаме с всичко това (в повечето случаи така са разположени местата за СПА процедури в безплатната зона на реномираните хотелски СПА центрове), как да изберем най-подходящото за нас.
Изображение
Обикновено няма специални указания за ползването на тези източници на спа удоволствия. Специалистите са категорични, че те не са допълващи се, а трябва да се ползват избирателно.

Друг въпрос, който е много важен е колко време да се задържим на съответното място, когато нямаме ограничения за ползване. Колко дълго можемда се заседим в сауната или в джакузито, без да си създадем проблеми?
[img]http://www.raboteshtomomiche.com/images/articles/544.jpg[img]
Важно е да се знае, че употребата им трябва да бъде съобразно всеки организъм. Повечето жени, например, са с ниско кръвно налягане и за тях не е препоръчително да стоят повече от 5 – 10 минути в сауната или парната баня. В лакониума може останат и повече време, защото там температурата е по-поносима.
[img]http://www.raboteshtomomiche.com/images/articles/544_2.jpg[img]
А има ли последователност, която трябва да се спазва при ползването на сауна, парна баня, лакониум? Ползването им е избирателно, не всеки човек би издържал да диша свободно в парната баня.

Сауната, когатоне е „ударна” – с над 100 градуса температура, а се поддържат в нея 80-90 градуса, позволява по-равномерно потоотделяне. 20 минути е нормално да се седи в сауна, те са достатъчни цялото тяло да се загрее – има две стълбички, съответно две степени на горещото.
Ако организмът бъде насилен да престои повече време в сауната, възможните странични ефекти са прилошаване, сърцебиене, затрудняване работата на бъбреците.
Изображение
След излизане от сауната се препоръчва да се вземе освежаващ душ – леден душ, леден фонтан, кратък престпй в ледена стая или обтриване на тялото с парченца лед. Целтае да се свият порите и тялото да се охлади.

За джакузито също всичко е индивидуално. Просто трябва да се има предвид, че водата в него е с по-висока температура (35 – 36 градуса), дюзите подводна струя също се отразяват на тялото, а когато водата е минерална, към въздействащите фактори се прибавя и силата на нейната минерализация. Така че тук не се препоръчва повече от половин час престой.

Ако сте с деца и тях особено ги привлича джакузито, по-добре е да ги отклоните – и по-високата температура, и ударната струя на дюзите могат да се окажат проблем за крехкия организъм.
www.raboteshtomomiche.com
Сигнатура:
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
Репутация: 2114
drumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутация
 
Настроение: Спокоен
Мнения: 7047
Регистриран: 06 Апр 2009
Наличност: 88.10
Банка: 161,794.68
Местоположение: София
Най-високи резултати: 2
Статистика на победите: 0
Блог: Виж блога (7)
пол: Жена

Назад към Разни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта