Добре дошли! Регистрирането отнема няколко минути и е напълно безплатно, но ще ви даде повече възможности. Може да влезете направо с профила си от Фейсбук. Натиснете тук!

Борисов нареди лесни кредити

Пресни са, още парят :) .

Модератор: Модератори

Борисов нареди лесни кредити

Мнениеот Mozo на Съб Фев 04, 2012 23:58

Изображение
До 10 дни Министерството на финансите ще разработи три мерки, с които да се облекчи отпускането на кредити за хора с нисък доход. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ. “На министър Дянков съм възложил за десетина дни да ми даде три мерки, с които да помогнем на хората, които искат да вземат кредити, тези, които вземат под 400 лева. И мисля, че ще бъдат интересни за вас”, обеща Борисов.

От финансовото министерство потвърдиха думите на премиера. Оттам обясниха, че все още не могат да дадат по-конкретна информация, но отрекоха да става дума за държавни субсидии.

От финансовото министерство не отговориха на въпросите на “Труд” дали държавата ще се превърне в гарант, или по някакъв начин ще помогне за намаляване на лихвите. Няма информация и за какъв вид кредити става въпрос.

С началото на кризата банките силно затегнаха условията по отпускането на заеми. Според статистиката на една от фирмите за отпускане на бързи кредити хората със заплати до 1500 лв., които вземат големи суми заем, са едва 8,4%. Година по-рано показателят е бил 11 на сто. Според статистиката на БНБ за миналата година потребителските кредити са се свили с 1,8% за разлика от депозитите, които нарастват. Просрочените заеми към банките (със забавено плащане над 90 дни) достигат до 8,36 млрд. лв. в края на ноември (почти 15% от всички кредити) при 7,94 млрд. лв. през септември.

В началото на януари финансовият министър Симеон Дянков отново поде старата си идея от 2009 г. за намаляване на лихвите по кредитите. “Ще бъда по-настоятелен, защото финансовото министерство и правителството свършиха своята част от работата - благоприятна финансова среда и подобрен кредитен рейтинг. Ето, това вече е факт. Външният финансов ресурс, който ползват нашите банки, вече е по-евтин, вземат го при по-ниски лихви. Следователно би трябвало и за крайните потребители парите да поевтинеят”, коментира Дянков в интервю за “24 часа”. Тогава той увери, че кабинетът е взел всички необходими мерки, за да падне цената на заемите от банките и сега е техен ред да положат усилия. От банките веднага разкритикуваха идеята на финансовия министър, като обявиха, че лихвите се формират на пазарен принцип и не е редно да им се влияе насилствено. “Има отдръпване на клиентите от страх от неизвестността дали няма да нарасне безработицата, дали няма да бъдат съкратени тези хора. Даже нещо по-сериозно - те връщат своите кредити веднага при някаква тяхна финансова възможност”, коментира пред “Дарик” Виолина Маринова, шеф на Банка ДСК.

trud.bg
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support
Mozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутация

Регистриран: 01 Юни 2007
Наличност: 396,380.60
Банка: 3,624,118.16
Най-добри резултати: 20

Re: Борисов нареди лесни кредити

Мнениеот drumata на Нед Фев 05, 2012 00:47

Е, как няма да ги връщам, като освен, че плащам невероятно високи лихви, съм подписала и общи условия, които определят нивото на лихвата и могат да бъдат едностранно променяни от банката? Утре някой финансов корифей може да реши, че разходите му по моя кредит са скочили драстично, защото си е купил нова лимузина и да вдигне още лихвата по моя кредит.... Връщам одма всякакви заеми и ако ми остане свободен ресурс оставям парите да дремят, защото всички правят така и всички инвестиции са много рискови.
Сигнатура:
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
drumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутация

Настроение: Спокоен
Регистриран: 06 Апр 2009
Наличност: 52,113.38
Банка: 0.00
Най-добри резултати: 1
Блог: Виж блога (7)

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 01:03

Е, нали приеха някакъв закон, че банката няма право да променя лихвите, които са договорени в началото :не бях аз:
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support
Mozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутация

Мнениеот Freyja на Нед Фев 05, 2012 14:26

“На министър Дянков съм възложил за десетина дни да ми даде три мерки, с които да помогнем на хората, които искат да вземат кредити, тези, които вземат под 400 лева.

Та да могат все повече хора да заборчеят здраво. :evil4:
То и сега можеш да теглиш кредит с ниска заплата,но с поръчители и ипотека. :roll:
Аватар
Freyja
Пристрастéн
Пристрастéн
Freyja изгражда репутацияFreyja изгражда репутацияFreyja изгражда репутацияFreyja изгражда репутация

Регистриран: 02 Ное 2011
Наличност: 9,908.40

Мнениеот drumata на Нед Фев 05, 2012 16:30

Mozo написа:Е, нали приеха някакъв закон, че банката няма право да променя лихвите, които са договорени в началото :не бях аз:

Е, нали кредита ми е подписан за срок, в който ако не съм го издължила трябва да преподпиша... с нови условия, разбира се. Освен ако не внеса цялата дължима сума наведнъж, за да закрия картата...
Сигнатура:
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
drumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутация

Настроение: Спокоен
Регистриран: 06 Апр 2009
Наличност: 52,113.38
Най-добри резултати: 1
Блог: Виж блога (7)

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 16:31

Е, да, тогава е друго...
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support

Мнениеот Петра на Нед Фев 05, 2012 17:08

На кого искаме да помогнем сега -на позакъсалите банки,или на позакъсалите клиенти? :roll: :toothy10:
Сигнатура:
Carpe diem
Аватар
Петра
Почетен член
Почетен член
Петра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутация

Регистриран: 30 Яну 2009
Наличност: 861.29
Банка: 9,734.00
Блог: Виж блога (3)

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 17:20

Банките ни въобще не са закъсали и са най-добре от цяла Европа. Нямат нужда от помощ :roll:
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support

Мнениеот Петра на Нед Фев 05, 2012 17:30

Говорил си напоследък с банкер,аз говорих,казва че толкова са намалели кредитите,колкото никога преди, казва че започват съкращения и всякакви други мерки :evil3:
Сигнатура:
Carpe diem
Аватар
Петра
Почетен член
Почетен член
Петра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутация

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 17:39

Няма такова нещо. Точно онзи ден четох как нашите изнесени клонове са като хранилки на банките майки по различните държави :thumbright:
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support

Мнениеот Петра на Нед Фев 05, 2012 17:43

:-o
Сигнатура:
Carpe diem
Аватар
Петра
Почетен член
Почетен член

Мнениеот Shaker на Нед Фев 05, 2012 18:17

Mozo написа:Няма такова нещо. Точно онзи ден четох как нашите изнесени клонове са като хранилки на банките майки по различните държави :thumbright:

На теория банките в България нямат право да изнасят пари извън страната, защото БНБ и КФН следят, но на практика...
Аватар
Shaker
Почетен член
Почетен член
Shaker изгражда репутацияShaker изгражда репутацияShaker изгражда репутация

Регистриран: 06 Дек 2009
Наличност: 0.30
Блог: Виж блога (1)

Назад към Новини